AECOM Corporate Office

A study in corporate sophistication

AECOM Corporate Offices Fit-out Project (2010) HQ, 512 Wickham St, Fortitude Valley

Set to be a statement from the start, a three storey chasm slices through this fantastic office space offering spectacular backdrop to towers of timber, industrial strength steel, hovering copper, and the crystalline shimmer of glass. Several mighty ascensions rise through these inner spaces providing a continuous link over the five levels. With multiple zones throughout, varying combinations of steel, glass and timber balustrades provided unique edge protection.

Stringer Construction: Structural steel stringers (P1)

Treads: Pre-finished select grade recycled Blackbutt treads, landings and risers with two rebated 20mm Latham ACS-20 “Sparkling Black” non-slip nosing strips.

Balustrade: 75x20mm powdercoated mild steel wing stanchions with 38mm satin stainless steel through glass patch fittings supporting 12.76mm clear toughened laminated glass in-fill balustrade and Continuous 38.1mm CHS stainless steel handrail (W4).
Cantilevered 16.76mm clear toughened laminated glass panels grouted into structural steel sub-floor channels with 135x65mm Pre-finished Recycled Blackbutt handrails and stanchions and 12mm floor cappings (F0).
VHB tape glazed 10.38mm clear laminated glass in-fill panels to fabricated painted steel frames with Pre-finished Recycled Blackbutt rebated dowel timber handrail on a 50x12mm steel ribbon plate (G1)